Scanarea codurilor de bare folosind aplicația Alerg5K Reader

Categorie: Uncategorised Publicat: Joi, 26 Iulie 2018 Scris de Ciprian Talabă

Ultima versiune a aplicației Alerg5K Reader poate fi descărcată de pe site (versiunea curentă 1.0.19). Pentru a putea instala aplicația este nevoie să permiteți instalarea din surse necunoscute.

Meniul principal al aplicației este foarte simplu și permite crearea unui eveniment, continuarea evenimentului curent (datele nu se pierd când aplicația este închisă) și exportarea pe email a codurilor de bare scanate.

1. Crearea unui nou eveniment

Apăsați pe butonul „New event” și itroduceți numele noului eveniment.

ATENȚIE: codurile scanate pentru evenimentul curent vor fi șterse, verificați că au fost exportate înainte.

Screenshot 20180726 181214

2. Utilizarea la eveniment

2.1 Adăugarea unui concurent care are codul personal printat/pe telefon

Este operațiunea cea mai comună și necesită 2 pași identici: scanarea codului personal urmată de scanarea cartonașului cu locul ocupat. Pentru a scana un cod de bare (personal sau cartonaș) apăsați butonul scanbarcode și observați că în partea superioară a ecranului apare textul „Scanning...”. Încadrați codul de bare în chenarul aplicației și în câteva secunde codul de bare va fi scanat. Un scurt sunet va fi generat pentru confirmare și numărul codului de bare va și afișat în partea superioară a ecranului în locul unde anterior era afișat textul „Scanning...”

ATENȚIE: ordinea de scanare este întotdeauna următoarea: codul de bare personal și apoi cartonașul cu locul ocupat. 

 Screenshot 20180726 181526

2.2 Adăugarea unui concurent care știe codul personal

În cazul în care concurentul nu are codul de bare personal dar știe codul se va înlocui scanarea codului personal cu apăsarea butonului plus și introducerea manuală a codului. 

ATENȚIE: introducerea manuală a codului personal se face înaintea scanării cartonașului.

 

 

2.3 Adăugarea unui concurent fără cod de bare

În cazul în care concurentul nu are codul personal/nu are cont pe site se va înlocui scanarea codului personal cu apăsarea butonului unknowncare va genera un sunet diferit de cel pentru scanare și care adaugă automat codul 678 (Alergător necunoscut).

ATENȚIE: introducerea codului pentru alergător necunoscut se face înaintea scanării cartonașului.

 

2.4. Ștergerea ultimului cod de bare scanat

Dacă credeți că a apărut o eroare la scanarea ultimului cod de bare îl puteți șterge apăsând butonul minus și confirmând operația.

 Screenshot 20180726 181610

 

2.5 Afișarea listei de coduri scanate și ștergerea anumitor coduri de bare

Puteți afisa lista completă de coduri de bare scanate și puteși șterge oricare dintre acestea în caz că au apărut erori (cea mai comună este scanarea codurilor de bare în ordine inversă). Pentru ștergerea unui cod de bare apăsați pe linia pe care acesta este afișat și confirmați operația.

ATENȚIE: în cazul în care ați șters un cod de bare (sau mai multe) din listă este nevoie să salvați noua listă apăsând butonul „Save”.

 Screenshot 20180726 181622

 

2.6 Validarea codurilor scanate

În orice moment puteți valida lista de coduri folosind butonul validate din colțul din dreapta sus. Acesta verifică dacă scanarea codurilor de bare a fost făcută în ordinea corectă și afișează câte poziții complete (cod personal + loc ocupat) au fost scanate. În acest mod puteți verifica că au fost scanate toate codurile de bare pentru toți concurenții comparând numărul cu cel de la aplicația de cronometrare. 

În cazul în care primiți eroarea „Did not found a posiiton code at line X. Found Y instead” înseamnă că lista conține un cod de bare scanat în ordinea incorectă, puteți afișa lista completă și ștergeți elementele care nu sunt corecte. Va fi nevoie probabil să rescanați sau să introduceți manual codurile de bare în ordinea corectă.

 

3. Exportarea evenimentului curent

Exportul codurilor de bare se va pe email: apăsați butonul „Export event”, selectați aplicația de email pe care o folosiți și trimiteți emailul generat pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Accesări: 435