Scanarea codurilor de bare folosind aplicația Alerg5K Reader

Categorie: Uncategorised
Publicat: Joi, 26 Iulie 2018
Scris de Ciprian Talabă

Ultima versiune a aplicației Alerg5K Reader poate fi descărcată de pe site (versiunea curentă 1.0.19). Pentru a putea instala aplicația este nevoie să permiteți instalarea din surse necunoscute.

Meniul principal al aplicației este foarte simplu și permite crearea unui eveniment, continuarea evenimentului curent (datele nu se pierd când aplicația este închisă) și exportarea pe email a codurilor de bare scanate.

1. Crearea unui nou eveniment

Apăsați pe butonul „New event” și itroduceți numele noului eveniment.

ATENȚIE: codurile scanate pentru evenimentul curent vor fi șterse, verificați că au fost exportate înainte.

Screenshot 20180726 181214

2. Utilizarea la eveniment

2.1 Adăugarea unui concurent care are codul personal printat/pe telefon

Este operațiunea cea mai comună și necesită 2 pași identici: scanarea codului personal urmată de scanarea cartonașului cu locul ocupat. Pentru a scana un cod de bare (personal sau cartonaș) apăsați butonul scanbarcode și observați că în partea superioară a ecranului apare textul „Scanning...”. Încadrați codul de bare în chenarul aplicației și în câteva secunde codul de bare va fi scanat. Un scurt sunet va fi generat pentru confirmare și numărul codului de bare va și afișat în partea superioară a ecranului în locul unde anterior era afișat textul „Scanning...”

ATENȚIE: ordinea de scanare este întotdeauna următoarea: codul de bare personal și apoi cartonașul cu locul ocupat. 

 Screenshot 20180726 181526

2.2 Adăugarea unui concurent care știe codul personal

În cazul în care concurentul nu are codul de bare personal dar știe codul se va înlocui scanarea codului personal cu apăsarea butonului plus și introducerea manuală a codului. 

ATENȚIE: introducerea manuală a codului personal se face înaintea scanării cartonașului.

 

 

2.3 Adăugarea unui concurent fără cod de bare

În cazul în care concurentul nu are codul personal/nu are cont pe site se va înlocui scanarea codului personal cu apăsarea butonului unknowncare va genera un sunet diferit de cel pentru scanare și care adaugă automat codul 678 (Alergător necunoscut).

ATENȚIE: introducerea codului pentru alergător necunoscut se face înaintea scanării cartonașului.

 

2.4. Ștergerea ultimului cod de bare scanat

Dacă credeți că a apărut o eroare la scanarea ultimului cod de bare îl puteți șterge apăsând butonul minus și confirmând operația.

 Screenshot 20180726 181610

 

2.5 Afișarea listei de coduri scanate și ștergerea anumitor coduri de bare

Puteți afisa lista completă de coduri de bare scanate și puteși șterge oricare dintre acestea în caz că au apărut erori (cea mai comună este scanarea codurilor de bare în ordine inversă). Pentru ștergerea unui cod de bare apăsați pe linia pe care acesta este afișat și confirmați operația.

ATENȚIE: în cazul în care ați șters un cod de bare (sau mai multe) din listă este nevoie să salvați noua listă apăsând butonul „Save”.

 Screenshot 20180726 181622

 

2.6 Validarea codurilor scanate

În orice moment puteți valida lista de coduri folosind butonul validate din colțul din dreapta sus. Acesta verifică dacă scanarea codurilor de bare a fost făcută în ordinea corectă și afișează câte poziții complete (cod personal + loc ocupat) au fost scanate. În acest mod puteți verifica că au fost scanate toate codurile de bare pentru toți concurenții comparând numărul cu cel de la aplicația de cronometrare. 

În cazul în care primiți eroarea „Did not found a posiiton code at line X. Found Y instead” înseamnă că lista conține un cod de bare scanat în ordinea incorectă, puteți afișa lista completă și ștergeți elementele care nu sunt corecte. Va fi nevoie probabil să rescanați sau să introduceți manual codurile de bare în ordinea corectă.

 

3. Exportarea evenimentului curent

Exportul codurilor de bare se va pe email: apăsați butonul „Export event”, selectați aplicația de email pe care o folosiți și trimiteți emailul generat pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Cum să folosești codul de bare pe telefon

Categorie: Uncategorised
Publicat: Miercuri, 21 Septembrie 2016
Scris de Super User

Deoarece avem posibilitatea să scanăm codurile de bare și de pe telefoane am pregătit un mic tutorial care să vă ajute pe cei care dețin un telefon Android sau Apple. Primul lucru de care aveți nevoie este să instalați aplicația VirtualCards pe care o găsiți atât în AppStore cât și în Google Play. Puteți folosi aplicația pentru a înlocui cardurile fizice de fidelitate pe care le aveți la diferite magazine, dar pentru acest tutorial ne vom concentra pe cardul cu cod de bare de la „Alerg 5K.”

Screenshot 20160917 204618

După ce pornim aplicația pentru prima dată veți ajunge în ecranul principal unde veți vedea că nu aveți nici un card în lista dar aveți posibilitatea să adăugați unul. În lista care vă apare nu veți găsi numele „Alerg 5K”, de aceea este nevoie să derulați până la finalul listei și să folosiți opțiunea „Add card”.

Screenshot 20160919 134607 Screenshot 20160919 134616 Screenshot 20160919 134628

În ecranul ce apare după ce apăsați „Add card” trebuie să dați un nume cardului (noi i-am spus Alerg 5K) și apoi va fi nevoie să scanați codul de bare generat de pe site, după ce apăsați butonul „Scan the barcode”. Binențeles că pentru acest lucru este nevoie să fiți logat pe site și să deschideți pagina „Printează cod de bare”.

Screenshot 20160919 134657 Screenshot 20160919 134925 Screenshot 20160919 134937

În acest moment având completat numele cardului și codul de bare obținut (ar trebui să înceapă cu unul sau doi de „0”) putem salva cardul. Ultimul pas este opțional și ne permite să facem o poză codului de bare de pe site pentru a avea o dovadă mao concretă a existenței acestui cod.

Screenshot 20160919 135007 Screenshot 20160919 135043

La final noul nostru card ar trebui să apară în listă iar de aici o simplă apăsare pe ecran ne va arăta codul de bare pe care îl vom putea scana foarte ușor la finalul alergării și să putem face clasamentul final.

Screenshot 20160919 135057 Screenshot 20160919 135104

Vă așteptăm la alergări!

Cum se desfășoară o alergare?

Noi spunem că lucrurile sunt foarte simple, mai ales dacă ați mai participat la concursuri de alergare, dar mai jos am detaliat un pic ceea ce se va întâmpla:

Înainte de eveniment

Asigurați-vă că v-ați înregistrat pe www.alerg5k.ro înainte de a participa la o alergare, și nu uitați că pentru a apărea în clasament este nevoie să printați și să aveți la voi codul de bare.
Recomandăm să ajungeți cu minim 15 minute înainte de ora de start pentru ultimele pregătiri și încălzire, startul este la oră fixă.
Cu 5 minute înainte de start se va ține o scurtă sedință tehnică, se va descrie traseul și se vor prezenta pașii necesari în zona de finish astfel încât și cei aflați la prima experiență să fie informați.

În timpul alergării

Urmați direcțiile oferite de voluntarii de pe traseu, respectiv marcajele de pe asfalt. Evenimentele „Alerg 5K” se bazează pe fair-play, este responsabilitatea fiecărui alergător să acopere întreaga distanta de 5 km.
Dacă vă opriți din alergare încercați să mergeți cât mai aproape de marginea din dreapta a aleilor/potecilor pentru a permite depășirile.
Dacă ați ajuns din urmă un grup compact mai lent cereți voie în mod politicos: „Loc prin dreapta/stânga vă rog” și nu uitați de cuvântul magic „Mulțumesc”.
Încurajăm socializarea în cadrul evenimentelor „Alerg 5K” dar vă rugăm să nu ocupați întreaga alee/pista de alergare astfel încat să puteți fi depășit.

La finish

Zona de finish este împărțită în 3:

  • linia de finish, unde un voluntar vă va înregistra timpul
  • după linia de finish vă rugăm să urmați marcajele de pe asfalt care vă vor ghida către voluntarul cu coduri de bare colorate ce reprezintă locul obținut. Vă rugăm ca între linia de finish și obținerea acestui cod de bare să nu vă depășiți. În cazul unui finish foarte strâns nu trebuie să vă faceți probleme cine a trecut primul linia de finish, cel mai probabil timpul va fi același pentru amândoi (se cronometrează la secundă)
  • după ce aveți 2 coduri de bare (unul personal, printat de pe site și unul colorat) vă veți îndrepta spre zona de înregistare unde un voluntar (sau mai mulți) vă vor scana ambele coduri de bare (începând cu cel colorat, pe care îl vor păstra). Dacă nu aveți propriul cod de bare la dumneavoastra din păcate nu vă putem înregistra în clasament, timpul va apare ca „Alergător necunoscut”.

După eveniment

De obicei rezultatele vor fi publicate pe site în cursul aceleași zile, toți cei care au participat vor primi un email când acestea sunt disponibile.
Încurajăm socializarea, întâlnirile la cafea/bere după alergare sunt binevenite.

Test

Categorie: Uncategorised
Publicat: Marți, 03 Mai 2016
Scris de Super User

Noi spunem că lucrurile sunt foarte simple, mai ales dacă ați mai participat la concursuri de alergare, dar mai jos am detaliat un pic ceea ce se va întâmpla:

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ 1234

abcdefghijklmnopqrstuvwxyz

$ ?&

Înainte de eveniment

Asigurați-vă că v-ați înregistrat pe tțwww.alerg5k.ro tț înainte de a participa la o alergare, și nu uitați că pentru a apărea în clasament este nevoie să printați și să aveți la voi codul de bare.
Recomandăm să ajungeți cu minim 15 minute înainte de ora de start pentru ultimele pregătiri și incălzire, startul este la oră fixă.
Cu 5 minute înainte de start se va ține o scurtă sedință tehnică, se va descrie traseul și se vor prezenta pașii necesari în zona de finish astfel încât și cei aflați la prima experiență să fie informați.

În timpul alergării

Urmați direcțiile oferite de voluntarii de pe traseu, respectiv marcajele de pe asfalt. Evenimentele „Alerg 5K” se bazează pe fair-play, este responsabilitatea fiecărui alergător să acopere întreaga distanta de 5 km.
Dacă vă opriți din alergare încercați să mergeți cât mai aproape de marginea din dreapta a aleilor/potecilor pentru a permite depășirile.
Dacă ați ajuns din urmă un grup compact mai lent cereți voie în mod politicos: „Loc prin dreapta/stânga vă rog” și nu uitați de cuvântul magic „Mulțumesc”.
Încurajăm socializarea în cadrul evenimentelor „Alerg 5K” dar vă rugăm să nu ocupați întreaga alee/pista de alergare astfel încat să puteți fi depășit.

La finish

Zona de finish este împărțită în 3:

  • linia de finish, unde un voluntar vă va înregistra timpul
  • după linia de finish vă rugăm să urmați marcajele de pe asfalt care vă vor ghida către voluntarul cu coduri de bare colorate ce reprezintă locul obținut. Vă rugăm ca între linia de finish și obținerea acestui cod de bare să nu vă depășiți. În cazul unui finish foarte strâns nu trebuie să vă faceți probleme cine a trecut primul linia de finish, cel mai probabil timpul va fi același pentru amândoi (se cronometrează la secundă)
  • după ce aveți 2 coduri de bare (unul personal, printat de pe site și unul colorat) vă veți îndrepta spre zona de înregistare unde un voluntar (sau mai mulți) vă vor scana ambele coduri de bare (începând cu cel colorat, pe care îl vor păstra). Dacă nu aveți propriul cod de bare la dumneavoastra din păcate nu vă putem înregistra în clasament, timpul va apare ca „Alergător necunoscut”.

După eveniment

De obicei rezultatele vor fi publicate pe site în cursul aceleași zile, toți cei care au participat vor primi un email când acestea sunt disponibile.
Încurajăm socializarea, întâlnirile la cafea/bere după alergare sunt binevenite.

Întrebări frecvente

Categorie: Uncategorised
Publicat: Miercuri, 20 Aprilie 2016
Scris de Super User

vvvv